20-12-07

Verfilming Sweeney Todd op komst… Sidder en beef…

sweeneybook

Ik ben er nog altijd niet uit of ik de bioscoopversie van Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street moet verwelkomen of vrezen. En dan heb ik het niet over het hoge grand guignol-gehalte van het verhaal (barbier snijdt kelen van klanten over, buurvrouw doet de lijken verdwijnen via verwerking in vleespasteien).

De verfilming van de meest opera-achtige musical van meester Stephen Sondheim lag gelukkig in de kundige handen van Tim Burton. Maar of Johnny Depp (Sweeney Todd) en Helena Bonham Carter (Mrs. Lovett) over voldoende vocale kwaliteiten beschikken om de aartsmoeilijke score meester te kunnen, valt toch te betwijfelen. Als je vertrouwd bent met de zangprestaties van George Hearn, Angela Lansburry, Michael Cerveris en Patti Lupone, zal de film wel even wennen zijn.

De soundtrack ligt sinds maandag 17 december op de toonbanken in Groot-Brittannië, en steekt sinds vandaag 19 december dankzij Amazon in mijn cd-speler. Maar ik heb de moed nog niet bijeengeraapt om te luisteren, ook al is de verrassing na het bekijken van het volgende YouTube-filmpje er inmiddels af…

Tim Burton is al vast genomineerd voor beste regisseur in de Golden Globes 2008, Johnny Depp voor beste acteur en Helena Bonham Carter voor beste actrice. Burton ging al lopen met de NRB Award (National Board of Review, USA) voor beste regie. Dat belooft voor de Oscars! In elk geval moeten we hier volgens de IMDB nog tot 27 februari wachten op de première.

Hier al vast de trailer...

 

00:11 Gepost door Jean Lievens in cultuur | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sweeney todd, johnny depp, tim burton, 026 |  Facebook |